Csatlakozz a zenekarhoz!

Az Egyetemen már több, mint 120 éve működik a Műegyetemi Zenekar, melynek tagja lehetsz, ha szereted a komolyzenét, játszol valamilyen hangszeren és úgy érzed, kell valamilyen kikapcsolódás is a sok tanulás mellett. Ezt egy jó hangulatú kb. 70 fős csapat tagjaként, rendszeres aktív muzsikálás révén érdemes kipróbálnod! Ismerkedés gyanánt a honlapon meghallgathatod, megtekintheted korábbi koncertjeinket, vagy böngészhetsz a hangversenyeink között.

Szimfonikus zenekar lévén vonós, fúvós és ütős hangszereken játszók jelentkezését is várjuk. A Zenekar elsősorban műegyetemista hallgatóknak van. Azonban már diplomázottak vagy más egyetem hallgatóinak a jelentkezéseit is fogadjuk, abban az esetben ha a helyeket a műegyetemisták nem töltik fel. A jelentkezés nincs zenei képesítéshez kötve, viszont elvárt a jó hangszeres tudás (legtöbb tagunk zeneiskolai továbbképzőt végzett). A hangszeres tudásodat lesz alkalmad egy jó hangulatú próbajátékon bemutatni. A zenekar létszáma, és az egyes szólamok száma korlátozott, így a felvétel nem automatikus, de minden jelentkezővel szívesen megismerkedünk, s ha nem tudjuk foglalkoztatni - bár megfelelne -, várólistára tesszük és értesítjük helyfelszabadulás esetén.

Mielőtt azonban elküldenéd jelentkezésedet, gondold át, tudod-e vállalni a komoly munkát! Évente legalább két nagy koncertet adunk általában az Aulában, de mostanában egyre gyakrabban lépünk fel külföldön és egyéb rendezvényeken is kisebb kamaraformációkban. A próbákat tanulmányi időszakokban hétfőn és pénteken 18:30 és 21:30 között tartjuk egy szünettel a próbateremben. Hatékony próbához minden tagra szükség van, így a próbákról csak előzetes értesítés mellett, indokolt esetben lehet hiányozni. A próbák színvonalát profi karmester biztosítja.

Jelentkezni folyamatos lehet, de csatlakozni a zenekar munkájához tipikusan az egyetemi félévek elején lehet. Jelentkezni kizárólag ennek az űrlapnak a kitöltésével lehet. Jelentkezz bátran, szeretettel várunk!