Hírek

Zenekarunk decemberben három koncertet ad, ezekből kettőt kórusok közreműködésével. Jegyeket itt lehet vásárolni.

2023. májusában két koncertet tartunk a BME K épületének aulájában, illetve a MOM Kulturális Központban.

Érdekel, hogy hogyan néz ki egy szimfonikus zenekari próba? Megnéznéd testközelből, hogy milyen műhelymunka eredménye csendül fel a hangversenyeken? Szeretnél csatlakozni a zenekarunkhoz, de előtte betekintenél a kulisszák mögé, megtapasztalnád a próbáink hangulatát? 

2022. decemberében két koncertet tartunk a BME K épületének aulájában. Az Egy kiállítás képei című műhöz kapcsolódóan a helyszínen egy kiállítás tekinthető meg - felkértünk festőket, hogy a tíz tételre reflektálva egy-egy képet alkossanak ezen esemény apropójából.

2021. decemberében három Puccini koncerteket tartunk a BME K épületének aulájában. A koncertek látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Hosszú idő után az előző pénteken megtartottuk az első tutti próbát! Nagyon különleges műsorral készülünk a decemberi konertünkre, reméljük ezt a félévet már nem mossa el a vírus.

A járványhelyzet miatt határozatlan ideig szünetelnek a próbáink, és ebből adódóan a hangversenyeinket is elhalasztani kényszerülünk.

Szomorú szívvel hallottuk a hírt, hogy a Műegyetemi Szimfonikus Zenekar egykori kiváló karmestere, Cser Miklós életének 73. évében 2020. május 6-án elhunyt.

A koronavírus-járvány alatt sem áll le a zenekarunk. A virtuális előadás műfaját kipróbálva, elsőnek egy közismert népdalt adunk elő, az Erdő, erdő, erdő kezdetűt. A felvételt itt lehet megnézni vagy ennek az oldalnak az alján.

2019. December 6. Friday 19:30

2019. május 27-én Erdélyi Dániel karmesterünk elnyerte "A BME díszpolgára címét". Gratulálunk neki!

Névváltoztatás és elérhetőségek a közösségi médiában.

2018. November 27. Tuesday 19:30
2018. May 28. Monday 20:00 to 2018. May 29. Tuesday 19:45
2018. May 11. Friday 19:30

Erdélyi Dánielt szeptemberben Márk Tamás-díjjal tüntették ki, májusban pedig a Forbes magazin a „30 sikeres magyar 30 év alatt” listájára került föl. Gratulálunk neki!

Tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, Dr. Benedek Zoltán 2017. február 1-én, életének 89. évében elhunyt. Békésen, álmában távozott tőlünk.

Erdélyi Dániel a magyar zeneművészeti kategóriában nyerte el a Junior Príma díjat. Az elismerést 2016. október 27-én este, a Művészetek Palotájának Üvegtermében tartott díjátadón vette át tizedmagával.

2016. December 9. Friday 19:00 to 2016. December 10. Saturday 18:45

Az Egyetemen már több, mint 120 éve működik a Műegyetemi Zenekar, melynek tagja lehetsz, ha szereted a komolyzenét, játszol valamilyen hangszeren és úgy érzed, kell valamilyen kikapcsolódás is a sok tanulás mellett, és ezt egy fiatalos, jó hangulatú 70 fős "csapat" tagjaként, aktív muzsikálás rév

2015. May 15. Friday 19:30

An interview with our conductor, Erdélyi Dániel has appeared on the site of the
Budapest University of Technology and Economics.

The long conductor selection process has come to an end in the middle of December. We are glad to announce that we have chosen Erdélyi Dániel as the new conductor of the Budapest Technical University Orchestra.

Leköszönő karmesterünk, Köteles Géza helyére keresünk karmestert. A részletekhez kattintson ide!

Május 7-én karmesterünk interjút adott a Klubrádió Felütés műsorában. Az apropó a május 19-i zeneakadémiai koncertünk volt. Az adás itt meghallgatható.

Gyászolnak a Műegyetemi Zenekar tagjai. 2013. december 2-án elvesztették szeretett koncertmesterüket, aki az együttes művészeti vezetőjeként négy évtizeden át látta el ezt a zenekaroknál oly fontos feladatot.

Elkészült az áprilisi Parasztbecsület operaelőadás vágott videófelvétele. Itt tekinthető meg: http://bss.sch.bme.hu/video/pietro-mascagni-parasztbecsulet

Szeptember 2-án kezdődnek a próbák az őszi félévi koncertekre. Sűrű programunk lesz. Szeptember végén egy Verdi gálakoncerten működünk közre, majd az október végi nemzeti ünnepen lépünk fel.

Experimental web broadcasting of the concert Cavalliera Rusticana

Interview on March 28, 2013 in the FUGA radio (http://www.fugaradio.net/) with the concertmaster about his 40 years in his leader chair.

On Thursday 14 of March our concert master, Rudolf Pechan recieved the Prize Hungarian Golden Cross of Merit from the Hungarian President for his "four decades of artistic and organiser work" in the BME Symphonic Orchestra. Congratulations!

23 April 2013. 8PM
Semi-staged opera performance in one act
in Italian with Hungarian subtitles
Budapes Technical University K building, Main Hall

Rehearsals have started with the beginning of January. String players, first of all double bassists are welcome to join us!