Erdélyi Dániel a BME díszpolgára

Erdélyi Dániel a Magyar Állami Operaház karigazgatói asszisztense és karmestere, emellett az idén 123 éves, nagy múltú Műegyetemi Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, aki sokat tesz az együttes művészi nívójának emeléséért, a zenekar hagyományainak megőrzéséért és a műszaki egyetemi ifjúság körében a zenei kultúra terjesztéséért. Elismerésként áldozatos karmesteri munkájáért, amelyet elődeihez méltóan magas színvonalon végez – mutatta be az „Egyetem Díszpolgára” cím új birtokosát a rektor.

„A Műegyetemi Zenekar meglévő, erős közösségét minőségi, szép muzsikán keresztül szerettem volna táplálni, valamint elérni, hogy az évi 2-3 koncertünk ne csak a közönség számára, hanem az együttes tagjainak is nagy élményt jelentsen. Úgy érzem, mindez sikerült” – vallott a közönség előtt szakmai céljairól a zenekart 2015 óta vezető Erdélyi Dániel, hozzátéve: örömmel tölti el, hogy a BME vezetése rendszeresen részt vesz a koncertjeiken. A karmester elismerően szólt zenekari társairól, utalva arra: az „Egyetem Díszpolgára” címet nekik is köszönheti. A jelenlévőknek azt kívánta: „legyenek büszkék az egyetemre, ahogy mi is büszkék vagyunk az otthont adó intézményre!” 

Erdélyi Dániel szavait a Műegyetemi Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara egy különleges meglepetésprodukcióval köszönte meg.

Forrás: http://www.bme.hu/hirek/20190527/Tekintsek_tovabbra_is_szivugyuknek_a_Muegyetem_fejodeset_munkajat