Hírek

2024. május 25-én (szombaton) két koncertet tartunk a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ Színháztermében. A műsor az esti és délutáni koncerteken ugyanaz: Grieg Peer Gynt 1. szvitje, Kodály Páva-variációja, valamint a szünet után Schumann 4. szimfóniája.

Elektronikus műsorfüzet: zenekar.bme.hu/musorfuzet.

Zenekarunk decemberben három koncertet ad, ezekből kettőt kórusok közreműködésével. Jegyeket itt lehet vásárolni.

2023. májusában két koncertet tartunk a BME K épületének aulájában, illetve a MOM Kulturális Központban.

Érdekel, hogy hogyan néz ki egy szimfonikus zenekari próba? Megnéznéd testközelből, hogy milyen műhelymunka eredménye csendül fel a hangversenyeken? Szeretnél csatlakozni a zenekarunkhoz, de előtte betekintenél a kulisszák mögé, megtapasztalnád a próbáink hangulatát? 

2022. decemberében két koncertet tartunk a BME K épületének aulájában. Az Egy kiállítás képei című műhöz kapcsolódóan a helyszínen egy kiállítás tekinthető meg - felkértünk festőket, hogy a tíz tételre reflektálva egy-egy képet alkossanak ezen esemény apropójából.

2021. decemberében három Puccini koncerteket tartunk a BME K épületének aulájában. A koncertek látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Hosszú idő után az előző pénteken megtartottuk az első tutti próbát! Nagyon különleges műsorral készülünk a decemberi konertünkre, reméljük ezt a félévet már nem mossa el a vírus.

A járványhelyzet miatt határozatlan ideig szünetelnek a próbáink, és ebből adódóan a hangversenyeinket is elhalasztani kényszerülünk.

Szomorú szívvel hallottuk a hírt, hogy a Műegyetemi Szimfonikus Zenekar egykori kiváló karmestere, Cser Miklós életének 73. évében 2020. május 6-án elhunyt.

A koronavírus-járvány alatt sem áll le a zenekarunk. A virtuális előadás műfaját kipróbálva, elsőnek egy közismert népdalt adunk elő, az Erdő, erdő, erdő kezdetűt. A felvételt itt lehet megnézni vagy ennek az oldalnak az alján.

2019. december 6. péntek 19:30

2019. május 27-én Erdélyi Dániel karmesterünk elnyerte "A BME díszpolgára címét". Gratulálunk neki!

Névváltoztatás és elérhetőségek a közösségi médiában.

2018. november 27. kedd 19:30
2018. május 28. hétfő 20:00 - 2018. május 29. kedd 19:45
2018. május 11. péntek 19:30

Erdélyi Dánielt szeptemberben Márk Tamás-díjjal tüntették ki, májusban pedig a Forbes magazin a „30 sikeres magyar 30 év alatt” listájára került föl. Gratulálunk neki!

Tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, Dr. Benedek Zoltán 2017. február 1-én, életének 89. évében elhunyt. Békésen, álmában távozott tőlünk.

Erdélyi Dániel a magyar zeneművészeti kategóriában nyerte el a Junior Príma díjat. Az elismerést 2016. október 27-én este, a Művészetek Palotájának Üvegtermében tartott díjátadón vette át tizedmagával.

2016. december 9. péntek 19:00 - 2016. december 10. szombat 18:45

Az Egyetemen már több, mint 120 éve működik a Műegyetemi Zenekar, melynek tagja lehetsz, ha szereted a komolyzenét, játszol valamilyen hangszeren és úgy érzed, kell valamilyen kikapcsolódás is a sok tanulás mellett, és ezt egy fiatalos, jó hangulatú 70 fős "csapat" tagjaként, aktív muzsikálás rév

2015. május 15. péntek 19:30

A BME honlapján megjelent egy interjú karmesterünkkel, Erdélyi Dániellel.

December közepén véget ért a karmesterválasztó folyamat. Örömmel jelentjük, hogy ismét van karmesterünk, mégpedig Erdélyi Dániel személyében.

Leköszönő karmesterünk, Köteles Géza helyére keresünk karmestert. A részletekhez kattintson ide!

Május 7-én karmesterünk interjút adott a Klubrádió Felütés műsorában. Az apropó a május 19-i zeneakadémiai koncertünk volt. Az adás itt meghallgatható.

Gyászolnak a Műegyetemi Zenekar tagjai. 2013. december 2-án elvesztették szeretett koncertmesterüket, aki az együttes művészeti vezetőjeként négy évtizeden át látta el ezt a zenekaroknál oly fontos feladatot.

Elkészült az áprilisi Parasztbecsület operaelőadás vágott videófelvétele. Itt tekinthető meg: http://bss.sch.bme.hu/video/pietro-mascagni-parasztbecsulet

Szeptember 2-án kezdődnek a próbák az őszi félévi koncertekre. Sűrű programunk lesz. Szeptember végén egy Verdi gálakoncerten működünk közre, majd az október végi nemzeti ünnepen lépünk fel.

Kísérleti jelleggel megpróbálkozunk a Parasztbecsület élő, interneten keresztüli közvetítésével.

Ma, azaz március 28-án 17 és 18 óra között a FUGA rádióban (http://www.fugaradio.net/) beszélgetést hallhatunk Rudival a nem rég kapott Arany Érdemkereszt kitüntetése kapcsán. A műsor egy hétig meghallgatható a rádió honlapján található hangtárban.

Csütörtökön koncertmesterünk, Pechan Rudolf, Magyarország Köztársasági Elnökétől a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült "áldozatos művészi és szervező munkájáért, a Műegyetemi Szimfonikus Zenekar hagyományainak megőrzéséért végzett négy évtizedes munkájának elismerés

2013. április 23. 20 óra
Félszcenírozott operaelőadás egy felvonásban
olasz nyelven, magyar felirattal
Műegyetem K épület Aula

A próbák január elején újraindultak. Vonósokat, elsősorban bőgősöket sok szeretettel várunk soraink közé! Mivel előző próbahelyünk megszűnt, az egyetemmel zajlanak az egyeztetések új otthonról.