Archívum

A Zenekar 1896 óta tartó történelmét képező az archív anyagokat mindenki számára ingyenesen és kereshetően elérhetővé tette ezen a honlapon. A Zenekar emlékezetben megmaradt koncertjeihez kapcsolódó képek, dokumentumok, hanganyagok, videófelvételek a koncert adatbázisban találhatóak meg az adott hangversere kattintva. A koncertekhez szorosan nem kapcsolódó képek, írások és dokumentumok a médiatárban érhetőek el. Az archiválás folyamat melléktermékeként olyan érdekességek jöttek létre, mint a Zenekar összes fellépését mutató interaktív térkép, vagy a kereshető, előadások számával ellátott repertoár is.

Minden igyekezetünk ellenére pontatlanságok,tévedések elképzelhetőek az archívumban. Ha hibás adatot talál, rendelkezik itt meg nem található archív anyaggal, esetleg egyéb megjegyzése van, kérjük írjon nekünk a Kapcsolat oldalon az "Archívum" kategóriát kiválasztva.

Köszönet

Az archívum alapját Benedek Zoltán (hegedű) fél évszázados aprólékos gyűjtése képezi, amelyet Szebényi Seres Katalin (brácsa) gyűjteménye egészít ki. A bő 100 évet átívelő anyag digitalizálást és rendszerezést a Zenekar lelkes tagjai végezték 2014 és 2017 között. A Zenekar köszönetét fejezi ki Kapcsos Ádámnak (hegedű) a több ezer oldalnyi anyag digitalizálásáért, Czövek Andrásnak (trombita) az archívumkezelő rendszer alapjainak kidolgozásáért, Herédi Adélnek (hegedű) a adatok feltöltésénél nyújtott nagy segítségéért, Szabó Dávidnak (cselló) az adatok feltöltéséért, a folyamat lektorálásáért és a rendszer fejlesztéséért, továbbá Farkas Pálnak (cselló), Tóth Mártonnak (hegedű) és Bajóczky Zsófiának (hegedű) az adatok föltöltésében nyújtott közreműködésükért.