Műsor

 1. Rossini, Gioachino: Kis ünnepi mise
  Erdélyi Dániel karmester
  Újhelyi Andrea szoprán
  Szántó Andrea alt
  Alagi János tenor
  Pataki Bence basszus
  Műegyetemi Kórus kórus
  Pesterzsébeti Városi Vegyeskar kórus
  Vox Musica Kamarakórus kórus
  Vida Györgyi karnagy
  Pálffi Krisztina karnagy
  Balásházi Bálint karnagy

Helyszín

Pesterzsébet, Szent Erzsébet főplébániatemplom
Szent Erzsébet tér 1.
1204 Budapest
Magyarország
HU

Különös művészi fordulat, ha egy zenés színpadi szerző egyszer csak misekompozícióval hozakodik elő – kiváltképp, ha az illető a vígopera műfajának elkötelezettje. Mindenesetre Gioacchino Rossini hetvenegy évesen, öt esztendővel halála előtt megírta a maga miséjét. Rossini úgy gondolta, a mű előadásához a négy szólistán kívül elég egy mindössze tizenkét tagot számláló kórus, zenekari kíséretet pedig nem is komponált, az énekkarhoz mindössze zongora és harmónium csatlakozott. Majd később – tartva attól, hogy ha ezt ő nem teszi meg, halála után megteszik mások – maga komponált zenekari kíséretet a Mise vokális szólamaihoz, s ma inkább ezt a verziót részesítik előnyben. Mi is ebben a formában tervezzük bemutatni a művet. (csili.hu/event/rossini-kis-unnepi-mise)

A hangversenyt a Csili Művelődési Központ rendezni. A belépés ingyenes. A előadás fél 8-kor kezdődik a korábban hirdetett 7 óra helyett.  Az eredeti tervekkel ellentétben az alt szólót Wiedemann Bernadett helyett Szántó Andrea énekli.

Linkek: pesterzsebet.hu/esemenyek/rossini-kis-unnepi-mise, facebook.com/events/234470827187503

A hagversenyről videó felvétel készül, amely majd a Zenekar Youtube oldalán és ezen a lapon is elérhető lesz, feliratkozás esetén a felvétel elkészültéről küldünk értesítőt. 

Fellépők

A fellépő zenekari tagok (és kisegítők) listája központilag 2016 májusától van vezetve. A korábbi hangversenyeknél így elképzelhető, hogy az alábbi lista hiányos, ill. hibás. A listára a feliratkozási kérelmet ill. javítást a Kapcsolat oldalon az Archívum kategóriát kiválasztva lehet elküldeni a teljes név, a játszott szólam és ennek az oldalnak az URL címének megadásával, lehetőleg a fellépés tényét valamivel igazolva.
A táblázat jelölései: szólamvezető, kisegítő.