Műsor

 1. Rossini, Gioachino: Kis ünnepi mise
  Erdélyi Dániel karmester
  Újhelyi Andrea szoprán
  Szántó Andrea alt
  Alagi János tenor
  Najbauer Lóránt basszus
  Műegyetemi Kórus kórus
  Akademicki Zespół Muzyczny Politechniki Śląskiej kórus
  Pesterzsébeti Városi Vegyeskar kórus
  Vox Musica Kamarakórus kórus
  Vida Györgyi karnagy
  Łoboda Krystyna-Krzyzanowska karnagy
  Pálffi Krisztina karnagy
  Balásházi Bálint karnagy

Helyszín

BME K épület, aula
Műegyetem rakpart 3.
1111 Budapest
Magyarország
HU

A hangverseny a helyszín foglaltsága miatt szokás pénteki naptól eltérően most kivételesen kedden lesz. A hagverseny különlegessége, hogy a magyar kórusok (Műegyetemi Kórus, Pesterzsébeti Városi Vegyeskar, Vox Musica Kamarakórus) mellett a lengyelországi AZM is csatlakozik az énekkarhoz. Az eredeti tervekkel ellentétben az alt szólót Wiedemann Bernadett helyett Szántó Andrea, a basszus szólót Pataki Bence helyett Najbauer Lóránt énekli. 

A hagversenyről videó felvétel készül, amely majd a Zenekar Youtube oldalán és ezen a lapon is elérhető lesz, feliratkozás esetén a felvétel elkészültéről küldünk értesítőt. Kövesse a Zenekar hivatalos Facebook-oldalát, hogy időben értesüljön a közelgő koncertjeinkről. A koncert Facebook-eseménye: facebook.com/events/1783095878454547.

A belépés díjtalan, a hangverseny után adományokat köszönettel fogadunk. Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! Azoknak, akiknek ez az időpont nem alkalmas: az ezt megelőző szombaton is előadjuk a művet Pesterzsébeten (kicsit különböző felállásban), de bátorítjuk a kedves érdeklődőket, hogy ha tehetik, akkor az Aulában tartandó hangversenyre jöjjenek.

A koncertről képes beszámolót készített az Egyetem. Philip János profi fotós válogatott képei a lap alján találhatók, az összes képe pedig a foto.bme.hu/esemenyek/605 és foto.bme.hu/esemenyek/606 linkeken érhetők el.

Fellépők

A fellépő zenekari tagok (és kisegítők) listája központilag 2016 májusától van vezetve. A korábbi hangversenyeknél így elképzelhető, hogy az alábbi lista hiányos, ill. hibás. A listára a feliratkozási kérelmet ill. javítást a Kapcsolat oldalon az Archívum kategóriát kiválasztva lehet elküldeni a teljes név, a játszott szólam és ennek az oldalnak az URL címének megadásával, lehetőleg a fellépés tényét valamivel igazolva.
A táblázat jelölései: szólamvezető, kisegítő.